Следвайте ни

Осветяват отбивките по магистрала „Марица“, укрепват свлачища в Свиленградско 

viber icon

Всички отбивки и пътни възли по продължението на цялата магистрала „Марица“ на територията на област Хасково ще бъдат осветени. Това ще стане през тази година, а още пред април започва ремонт на пътя от с. Генералово към Свиленград, съобщиха от областна администрация. Проектът ще се осъществи по Оперативна програма 

„Околна среда“. В него е включено укрепването на свлачище и ремонт на пътната отсечка. Приключили са процедурите по избор на изпълнител и надзор. 

В същия район, 6 км в посока границата, има друго свлачище, което също още през тази година ще бъде укрепено, а отсечката  - ремонтирана. Парите са от  програмата за аварийни региони на АПИ.

На заседание на Областната комисия по пътна безопасност беше съгласуван и одобрен проект за изграждане на  кръгово кръстовище между път I-8 – II-89 – пътят за Гърция. Това е кръстовището, което свързва магистралата с пункта Капитан Петко Войвода.  Тази година обектът ще се проектира и вече има разговори за финансирането му. Предвижда се там да се направи и осветление, така че този пътен възел да бъде максимално обезопасен. 

През април започва ремонт и на пътя Тополовград-Светлина. Работата по 23- километровия участък се финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Не знам какво осветяват

Не знам какво осветяват

08.03.2021 | 16:42

Но от една седмица пътния възел за магистрала ,,Марица" до с . КРЕПОСТ не свети! Кой трябва да си свърши работата!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?