Следвайте ни

ОСМА приютява уличните кучета на Хасково

В бюджета за 2017-а залагат средства за дейността на звеното

viber icon
ХАСКОВО, Цанка СЕМЕРДЖИЕВА

Бившата Опитна станция на младия агроном по пътя Хасково - Димитровград ще стане приют за увеличаващите се улични кучета. За четириногите ще се ползват съществуващи сгради зад основната, съобщиха от общината.

От доста време общината се опитва да разреши проблема с нарастващата популация на кучета в града. Макар че има готов проект, не се намери програма, която да финансира скъпото начинание. Частично проблемът се решава, като животните се карат в димитровградския приют, където се чипират, кастрират и обезпаразитяват. Освен че това струва много скъпо, кучетата се връщат отново в Хасково, тъй като такова е изискването на закона за хуманно отношение към животните.

Наскоро след инцидент с млада жена от общината заявиха, че в бюджета за следващата година ще бъдат заложени средства за създаване на приют.

На декемврийското заседание на Общинския съвет ще бъде предложен за разглеждане правилник за дейността на приюта и за овладяване популацията на безстопанствените кучета. Предвидени са мерки за агресивни и болни животни.

Опитната станция не се използва от години. Там знания трупаха ученици през 80-те и началото на 90-те г. на м.в. Преди години синдикатите я поискаха, за да правят квалификационен център, но не я получиха. После в сградата бе настанена жандармерията. Общината бе предложила на МВР да я купи, но сделката не стана. Оттогава тя е пуста.
Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?