Следвайте ни

Осигуриха компютри за 22 деца в нужда от Хасково

viber icon

Нови технически средства получиха децата и младежите, настанени в социални услуги от резидентен тип. Това се случи в резултат на реализиран проект на община Хасково, съобщиха от кметството. Средствата са от Фонд “Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Осигурените 9 преносими компютри с лицензиран софтуер, 13 таблета и 3 мултифункционални устройства  са предназначени за нуждите на общо 22 учащи деца и младежи от I до XII клас от услугите ЦНСТ за деца и младежи с увреждания и ЦНСТ за деца без увреждания, които посещават училища на територията на община Хасково.

Програмата цели да осигури непрекъснат образователен процес за учениците, както и да създаде условия за осигуряване на равен достъп до образователната система и подпомагане на училищната подготовка на учениците, лишени от родителска грижа.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?