25

Още вериги идват в Хасково, започна строителството на нов търговски парк

Нов търговски парк с 13 магазина ще  има край Хасково до лятото.  На терен срещу Бирената фабрика днес бе даден старт на строителството на огромния обект.  Там ще има хипермаркет за дома и градината и още 12 обекта за дрехи, спортни и детски стоки, както и такива за дома.  

Инвеститор е „Практикер“, строителят е „Автострой“,  като и двете компании имат и други обекти в града. Новият търговски център е на площ от 35 000 кв. м, от които 16 200 кв. м е застроена. Той ще разполагат с паркинг с 300 места. 

Тук намерихме съдействие от страна на Община Хасково. Мястото е стратегическо, близо до магистралата, центърът се стреми да привлече посетители от Димитровград и другите населени места в района, каза Тодор Белчев, председател на съвета директорите на инвеститора. Тук има потенциал,  жителите на Хасково имат нужда от нови обекти, коментира кметът Станислав Дечев. 

Със символична първа копка и бутилка шампанско започна строителството на ритейл парка. 

Хасково, в който до скоро не можеше да се похвали с голям избор, скоро ще има два търговски парка. На мястото на бившите казарми на „Раковски“  и „Дунав“ усилено се строят търговски обекти, които ще бъдат готови до  края на годината. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?