112

Още 3200 жители на област Хасково получиха ПИК от НАП

Още 3200 жители на Хасково и областта са получили персонален идентификационен код (ПИК) от Националната агенция за приходите от началото на годината до края на  юни. От офиса на приходната администрация допълват, че с активен ПИК разполагат вече десетки хиляди в региона, след като само през 2020 година такъв са пожелали 6175, а през 2021 година – още 6058 души. 

Общият брой електронни услуги на НАП, които могат да се използват с ПИК, е повече от 60. 

С ПИК на НАП могат да се ползват не само електронните услуги на агенцията, а и тези, предоставяни от други администрации, сред които НОИ, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията и Министерство на земеделието, напомнят от приходното ведомство. 

В заявлението за издаване на ПИК е необходимо клиентът да посочи своите данни, задължително електронен адрес за кореспонденция, както и предпочитан офис на НАП, в който да получи кода. От съображения за сигурност, той се дава само лично или на упълномощено лице в запечатан плик, защото всички действия извършени с ПИК, включително подаване на декларации и документи, се считат за саморъчно подписани.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?