112

Осем пощенски станции в Хасковска област приемат годишни декларации за доходите

Осем пощенски станции в област Хасково приемат годишни данъчни декларации за доходи, изплатени на физически лица през 2021 г., съобщиха от офиса на Националната агенция за приходите.

Това са централните клонове в Хасково и Димитровград, както и станции по одобрен списък от "Български пощи" в общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Тополовград, Любимец и Ивайловград.

Служителите на пощенските станции са инструктирани в реда по прием на формулярите. Това са задължителни данни и подписи на подателя, банкова сметка при необходимост от възстановяване на надвнесен данък, задължителни приложения в зависимост от вида изплатен доход, приложени документи и декларации при ползване на дадено облекчение и други.

"Подаването на годишни данъчни декларации на гише извън областния град е вариант, удобен и предпочитан от клиентите на НАП, които все още не ползват електронните услуги на приходната администрация", коментираха от офиса в Хасково. Оттам напомниха, че най-лесният и бърз начин за деклариране на доходите е през Портала за електронни услуги, с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП).

Тъй като тази година законовият срок за деклариране и плащане на данъците върху доходите на физически лица – 30 април е неприсъствен ден, декларации и данъци ще се приемат до 3 май включително. 

Допълнителна информация за подаването на декларации, плащането на дължими суми и ползването на различни данъчни облекчения може да се получи в сайта на приходната агенция (ВИЖ - ТУК!) и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, според тарифите на съответния оператор.   

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?