Следвайте ни

Осъдиха турчин за опит да подкупи митничар и трафик на антики

viber icon

За опит да подкупи митничар и трафик на антики бе признат за виновен днес от Окръжния съд в Хасково 43-годишен мъж от Турция. Наказанието му за двете престъпления е 6 месеца условно с изпитателен срок от 3 г. и глоба 1000 лева.

Присъдата ​може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред ​апелативните магистрати в Пловдив.

Случаят на пункта Капитан Андреево е от 21 март т.г. Чужденецът се интересувал от нумизматика и в Турция купил общо 133 монети - 94 от злато, 38 от сребро и една бронзова. Антиките били изработени в ​древността и средновековието, като най-старата е от 4 век преди Христа. 

Турчинът платил в родината си $10 500 за монетите. Знаел, че ако те бъдат продадени в Германия, може да получи сума три пъти по-висока от платената за придобиването им, което мотивирало пътуването му към Западна Европа.

При щателния контрол на нашия пункт контрабандистът предложил 1500 евро рушвет на митничар, за да не му състави акт. Проверяващият отказал парите и повикал дежурните гранични полицаи. 

 

 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?