Следвайте ни

Осъдиха транспортен бос от Пловдив за смъртта на монтьор в Димитровград

viber icon

Условно наказание за смъртта на монтьор получи управител на автобусна фирма от Пловдив. Хасковският окръжен съд наложи 4 месеца с изпитателен срок от 3 г.

Трагедията с 40-годишният мъж от Асеновград стана на 9 юли 2014 г. в Димитровград. Тогава  монтьорът влезе под повдигнатия с крик автобус за да ремонтира спирачките. Крикът обаче потъна в почвата и рейсът се стовари върху ​мъжа, който загина на  място.

Фирмата, която се занимава с автобусни превози, беше глобена от Инспекцията по труда, защото монтьорът е бил без трудов договор и е допуснат ремонт на автобуса на паркинг, който не е пригоден за това.

На първа инстанция Темида призна за виновен управителя на фирмата, за това че e разпоредил да се извърши ремонт на автобуса на паркинга, а не на място, предназначено за това. Така той е нарушил правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?