Следвайте ни

Осъдиха семейство, прекарало бебето си незаконно през граница 

viber icon

Семейство бе осъдено по бързо производство, след като незаконно прекара през границата 8-месечния си син. 

Случаят е от 8 март т.г., когато семейството турчин и италианка пристигнали на ГКПП Капитан Андреево. В колата, с която пътували, бил и 8-месечният им син, роден в Турция, с турски лични документи. Родителите му искали да го отведат в родината на майката  - Италия без детето да има виза и италиански документи. За да избегнат проверките, двамата поставили кошчето с бебето на задната седалка на колата и го покрили с дреха. Граничните полицаи обаче открили детето. 

След споразумение с прокуратурата, одобрено от съда,  двамата са осъдени  на по 10 месеца „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от 3 години и  „глоба“ в размер на 5000 лв., за всеки един от тях. Колата, послужила за извършване на деянието - лек автомобил „Мерцедес“, с немски регистрационен номер, е отнета в полза на държавата.

Определението на Районен съд-Свиленград е окончателно.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?