Следвайте ни

Осъдиха каналджия по бързата процедура в Свиленград 

viber icon

55-годишен каналджия бе съден по бързата процедура в Свиленград, за това че пробва да прекара през страната 8 чужди граждани. Присъдата е 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, както  и глоба в размер на 5 000 лв. Подсъдимият е признал вината си. Наказанието е по споразумение, одобрено от Районния съд в Свиленград.  

Случаят е от 16 т.м. , когато мъжът е заловен край Любимец с нелегалните мигранти, натъпкани в микробус „Крайслер“. Колата е спряна на автомагистрала „Марица“, в нея пътували 7 мъже и една жена, граждани на Сирия, които били без документи за самоличност. Установено е, че по-рано същия ден, чужденците влезли в България от Турция, в землището на с. Капитан Андреево. Наблизо ги чакал И.Б., който управлявал микробуса. Той трябвало да ги закара в Харманли. Чуждите граждани са настанени в миграционен център.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?