Следвайте ни

Осъдиха бивша служителка на кметството и адвокат за далавера с общинско жилище в Хасково

viber icon

За измама с общинско жилище бяха признати за виновни днес от Районния съд в Хасково бившата служителка на кметството Галина Савова и адвокат Динко Стоев.

3 г. и половина при първоначален общ режим отнесе Савова. На ​30 месеца условно с 4 г. изпитателен срок е наказан юристът Стоев..Двамата ще трябва да платят на пострадалите от измамата обезщетение в размер на 23 100 лв. и законната лихва върху сумата.

Присъдата не е окончателна. Тя подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд.​

Двамата бяха изправени пред Темида, че от април 2018-а до юли с. г. измамили трима души, че ще им бъде продаден общински апартамент чрез сключване на договор. Така са им нанесли имотна вреда в размер на 23 100 лв. Сделката е била извършена. От общината по-късно са си възстановили собствеността върху жилището след решение на съда.

Галина Савова беше уволнена дисциплинарно от ​тогавашния кмет Добри Беливанов със заповед от 12 декември 2018 г. за серия нарушения при настаняването в общински жилища. Тя обжалва, но Хасковският окръжен съд потвърди уволнението й.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?