112

Организират за 11-и път колоритен детски празник край древното светилище на нимфите и Афродита до Каснаково

Традиционният детски празник „Здравей, лято!“ за 11-а поредна година на древното светилище на нимфите и Афродита край с. Каснаково организират със собствени средства на димитровградските общински съветници от местната коалиция „Алтернатива на гражданите“ 

Събитието, посветено на Деня на детето, започва в 10 ч. на 2 юни, уточни общинската съветничка Снежана Ангелова. „И тази година, ще има „Сцена на талантите“, на която всеки малчуган ще може да покаже творческите си заложби. Предвиден е конкурс за стихотворение на тема „Лято“, а в различни работилнички децата ще рисуват, оцветяват и майсторят приложно изкуство. Желещите могат да се впуснат и в спортни съревнования“, сподели още Ангелова.

В началото на празника трупата на кукления театър в Кърджали ще представи постановката "Принцесата и граховото зърно", а археологът Нели Кръстева ще изнесе беседа за тракийското светилище. Обстанавката ще се допълва от атракциони за игра. За всяко дете са осигурени безплатни сандвичи, вода, сладолед и тениска с логото на празника.

„Важно е да популяризираме това ценно историческо наследство до селото“, коментира кметът на Каснаково Тодор Атанасов. Той допълни, че с всяка година посетителите се увеличават, вече идват много туристи от Димитровград, Хасково, Пловдив и Стара Загора. Атанасов обясни, че вече е направена организация за приема на гостите - подходи за паркиране, обработка на площите, екипи по посрещането.

Секретарят на местното читалище "Искра 1926" Илиана Михова посочи, че групите към читалището активно ще се включат в програмата, а членовете му са подготвили кулинарни изненади за гостите на празника.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?