Следвайте ни

Опозиционер в листата на ГЕРБ в Хасково

Александър Сабанов ще води тази на ВМРО

viber icon

Партиите и коалициите не бързат да регистрират кандидатите си за депутати.

Вече трети ден тече срокът, а в РИК-Хасково няма нито една вписана листа. Това трябва да стане до 2 март. Ето в аванс, кого слагат в листите си основните играчи.

Голямата изненада в хасковската листа на ГЕРБ е Стефан Димитров, прокурист на "Неохим", бивш кмет на Димитровград и експредседател на ОбС. Той е и регионален председател на КРИБ за област Хасково. Сега Димитров е общински съветник от коалиция  "Заедно за промяна", която е опозиция на ГЕРБ в местния парламент, което прави участието му в листата особено интересно. 

Спряганото му място е 5 или 6, които са отредени за коалиционния партньор СДС. В списъка е и бизнесменът Делян Делчев, който сега е общински съветник в Хасково от гражданската квота на ГЕРБ.

Водач е Делян Добрев, бивш икономически министър и депутат.  Той се връща в активната политика, от където излезе след скандала "Кумгейт". Заради него той напусна всички заемани длъжности, освен този на областен координатор. Наскоро спечели заведено дело за клевета срещу Елена Йончева.

Според запознати, на второто място твърдо стои сегашният депутат д-р Георги Станков, на четвъртото - колежката му в сегашното НС Евгения Ангелова. Третото е за председателя на ОбС в Димитровград адвокат Гергана Кръстева.

Както обикновено,  хората на Бойко Борисов залагат само на местни хора в листата си. За разлика от БСП, която за пореден път си избра за водач човек, който няма общо с региона, като Велизар Енчев. На предишните парламентарни избори листата оглави Елена Йончева, която обаче малко по-късно отиде в европарламента, а след това местните свалиха доверие от нея.

Симпатизантите на БСП в Хасково не садоволни и от второто място в листата,  на  което е поставен бившият кмет на Харманли Михаил Лисков. На трето и четвърто място са сегашните депутати Виолета Желева и Смиляна Нитова. Петото, осмо и дванадесето място са отредени за коалиционни партньори или представители на гражданската квота.

Хасково има 8 места в парламента. В последния, освен ГЕРБ и БСП,  свои представители имат ДПС в лицето на Йордан Цонев и  Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО - в това на Павел Шопов. На тези избори воеводите излизат сами, а водач на хасковската им листа е Александър Сабанов.

Листата на Движението е обвита в тайна, но то вероятно ще има депутат от Хасковско и в следващото НС. Когато става въпрос за 1 мандат дори ДПС не заложиха на местен човек на предишните избори. Предстои да видим дали и сега ще е така.

Кои са претендентите от непредставените сега партии и коалиции четете по-късно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Главан

Главан

23.02.2021 | 21:28

Май взех,че познах.Ще има здраво надцакване и преференциите ще заработят здраво.Няколко от кандидатите разполагат с достатъчно финанси ,освен това и корпоративния вот също е налице.Интересна листа на ГЕРБ. Може и изненади да има.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?