Следвайте ни

Онлайн честване на 24 май в Хасково

viber icon

Онлайн честване днес в Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост - 24 май, е подготвила община Хасково, съобщиха от кметството. 

През целия празничен ден на фейсбук страницата на общината ще бъдат публикувани послания на изявени хасковски творци - ВИЖ ТУК.

Вместо традиционното пъстро и весело шествие по улиците на града, сега шествието на думите и духа ще бъде в социалната мрежа, за да бъдат избегнати контакти между хората и пресечен пътя на заразата от COVID-19, уточниха от местната администрация.

Пред Паметника на народните будители в Хасково кметът Станислав Дечев ще връчи отличието „Ученик на годината“. То се присъжда в 5 категории. Началото на церемонията е в 10.30 часа, ще бъдат спазване на всички противоепидемични мерки.

В Деня на буквите и Арт школа „Дъга“ при „Младежки център“ – Хасково, ще представи живописна изложба на открито. Експозицията ще бъде открита от 11,00 часа пред „Младежки център“ и ще може да бъде посетена от всички ценители на живописта.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?