Следвайте ни

Онкологията в Хасково купува линеен ускорител

viber icon

Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково ще купи линеен ускорител на лъчетерапевтичното си отделение. Необходимата сума на новата техника, която да замени морално остарялата, е 3 540 000 лв.. Болницата иска съгласие от Общинския съвет да ползва банков заем, който да погасява със собствени средства.

Болницата е единствената в областите Хасково и Кърджали. Пациентите, които се водят  на отчет са 13574, а новорегистрираните с онкологични заболявания през м. г., са 1414.

Нужда от кредит за ремонти има и друго общинско предприятие „Тролейбусен транспорт“. То се нуждае от общо 400 000 лв., с които да  извърши ремонти по контактната мрежа, токоизправителната станция,  на депото и др. Предвижда се и монтаж на асансьор в административната сграда на ул. „Ивайло“, който да улесни достъпа на възрастни и трудноподвижни хора до офисите на дружеството.

Според докладната, 300 000 лв. ще бъдат заем от банка, а 100 000- овърдрафт. Те ще се покриват от текущите постъпления.“Синята зона“ е дейност на фирмата, която генерира значителна част от приходите й.

Заседанието на ОбС е в края на този месец.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?