112

Окръжният съд в Хасково търси 8 медиатори

Конкурс за 8 съдебни медиатори предстои да обяви Окръжен съд Хасково, съобщиха от институцията.

Необходимите документи за участие са заявление по образец. Към него се прилагат следните документи автобиография, подписана от кандидат. Нужно е и копие от документи, удостоверяващи обстоятелствата по чл. 8, ал. 1 от Закона за медиацията за подбора се изисква също така копие от диплома за завършено висше образование по специалността право. Завършилите висше образование в чуждестранно висше учебно заведение представят диплома, легализирана и призната от МОН и приравнена към шестобалната система.

Кандидатите трябва да представят още трудова, служебна или осигурителна книжка, или друг документ, удостоверяващ професионален опит на кандидата, а за лицата със свободни професии – доказателство за регистрацията или за вписването им. В набора от документи е нужно да има копие, удостоверяващо допълнителна квалификация на кандидата в областта на медиацията при наличие на такива.

По преценка на кандидата може да се приложат и документи, имащи отношение към професионалните или нравствените му качества, включително и препоръки.

Сроковете и реда за подаване на документи за участие в процедурата по избор ще бъдат обявени с нарочна заповед на Окръжен съд – Хасково.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?