Следвайте ни

Окончателно: Килия за бившата на Руснака

Дмитрий платил на Петя 20 000 лв., след като й запалил колата

Задържаната за дрога хасковлийка Петя Даймянова остава в ареста. Това реши окончателно Хасковският окръжен съд, който миналия ден потвърди определението на районните магистрати.

Обвинението срещу 37-годишната жена е, че държала половин кило дрога  за 13 750 лв. с цел разпространение, а това се случило и в изпитателния й срок на предходно осъждане за същото деяние.

Репортер на "Марица" забеляза в кулоарите на Темида как непознат, късо подстриган младеж, доведе нов адвокат на Петя, след като предишният и защитник се отказал да я представлява повече.

Припомняме, че операцията на криминална полиция бе извършена в началото на т.м. Синтетичният наркотик е открит при претърсвания на улиците "Милин камък" в Димитровград и на "Кресна" в Хасково.​ В момента по случая се извършват експертизи, не е изключено след тях обвинението срещу Даймянова да бъде преквалифицирано в по-тежко, а разследването да мине под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Както вече писахме, бившата половинка на хасковлийката също е зад решетките. Става въпрос за Дмитрий Стоянов - Руснака, който през юни подпали БМВ-то на Петя. После Дмитрий сключи споразумение и отиде в затвора за 10 месеца. Пред това той покрил щетите по палежа, след като превел 20 000 лв. по сметката на експоловинката си, твърдят запознати със случая.

Делян Аврамов

Редактор-репортер екип „общество“

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Анкета

За какъв град трябва да работи следващият кмет?