Следвайте ни

Окончателно: КАТ плаща глобата на Алекс

viber icon

Вече е в сила решението на Хасковския административен съд, с което 22-годишният студент Александър Ангелов от Димитровград ​спечели дело срещу КАТ да му плати неправилно наложена глоба.

Така ОДМВР трябва да брои обезщетение от 400 лв. с лихвата от 6 ноември м.г. до окончателното й изплащане на Алекс. Вътрешното министерство трябва да поеве и 610 лв. разноски по процеса.

Младежът, който живее в САЩ, спечели м.г. дело по казуса с фалиралия застраховател "Олимпик". ​През октомври, районните магистрати отмениха наложената от "Пътна полиция" глоба от 400 лв. на Алекс за липса на застраховка "Гражданска отговорност" като незаконосъобразно.

Това даде основание на ​учещия в САЩ да си търси от КАТ направените разноски. Така в последния работен ден на 2018-а, упълномощеният от Ангелов адвокат Христо Маргаритов внесе иск в съда по Закона за отговорността на държавата и общините (ЗОДОВ) за вреди.

Случаят е от 9 септември м.г., когато ​Ангелов бил спрян за проверка в областния град. Той карал Маздата на майка си, когато двама униформени му поискали да представи полицата си за задължителната "Гражданска отговорност" на автомобила. Той подал документа, съставен от “Гарант Про” ЕООД - посредник на застрахователна компания “Олимпик” АД.

"Актът не е морално справедлив. Тази случка ме накара да разбера защо все повече от моите връстници напускат България, в която регулаторните институции и органите на реда работят срещу гражданите, вместо да им съдействат и подкрепят", сподели  преди време пред "Марица"  младежът./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?