Следвайте ни

Окончателно: Арест за пияния, затрил плода на бременна

Определението не е заради обществен натиск, а изцяло по факти по делото, произнесе Хасковският окръжен съд

viber icon

В килията остава арестуваният за тежката катастрофа Митко Митев, в която бременна жена изгуби плода си. Това гласи окончателното решение на Хасковския окръжен съд. То потвърждава определението на районните магистрати от миналата седмица.

Определението не е заради обществен натиск, а изцяло по факти по делото, произнесе се председателят на 3-членния състав съдия Милена Дечева.

Припомняме, че тежкото произшествие стана навръх Нова година. Тогава, на кръстовището между бул. "Раковски" и ул."Дунав", пияният Митев предизвика верижната катастрофа, в която трима получиха средни телесни повреди.

По обясненията на 40-годишния задържан, той изпил 3-4 ракии, преди да седне зад волана. първоначално тестването с дрегер отчете 1.7 промила, но впоследствие кръвната проба отчете 2.17 промила.

Като и миналата седмица, днес Митев почти не обели слово. Само помоли съда за по-лека мярка при даденото му право на последна дума. Негови роднини пък бяха предупредени преди прочитането на определението, че ще бъдат глобени, ако продължават да говорят в залата.

В пледоариите си зам.-окръжният прокурор ​Делчо Лавчев отново напомни, че въпреки реабилитацията си, Митко е осъждан 3 пъти, като последното му наказание отново е за пияно шофиране с 2.35 промила. Освен това, 40-годишният мъж имал много актове за пътни нарушения, а в полицията имало 10 заявителски материала за Митев. "Извършеното в ранните часове на 1 т.м. от това лице е с висока дързост и цинизъм", подчерта пред Темида представителят на държавното обвинение. Съдът се съобрази с мотивите му. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?