25

Около 100 деца пяха и танцуваха в чест на Земята в Хасково 

С празничен концерт "Музиката и Земята" младите таланти на Младежкия център в Хасково отпразнуваха Деня на Земята. Инициативата е на РИОСВ-Хасково с цел да отдадем почит на родната планета.
 В приветствено слово директорът на инспекцията Мариана Вълчева подчерта, че всеки ден трябва да е ден на Земята и всички ние сме отговорни за нейното опазване. 

 

Участие в концерта взеха: Детска вокална група "Орфейче" с ръководител Катя Демирева, Детски танцов ансамбъл "Южняче" с ръководител Галина Щерева, Представителен детски хор "Орфей" с диригент Елена Цветкова, Балетна школа "Алегро" с ръководител Мая Габровска, Мажоретен състав с ръководител Елена Попова, Анастасия от "Арт войс център" - Пловдив. С много настроение и ентусиазъм малките артисти представиха своите изпълнения и бяха бурно аплодирани от многобройната публика.

Във фоайето на Младежкия център бе изложена експозиция на картини от Арт школа "Дъга", възхваляваща красотата на природата.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северноамериканци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България е една от първите държави, която се включва в отбелязването му . За изминалите години Денят на Земята – 22 април се превърна в най-големия нерелигиозен празник в света. У нас, както и в други държави, бе разпространен призив за отбелязване Деня на Земята към различни държавни институции, обществени движения, Българската православна църква, фондации, медии, отделни личности – учени, политици, хора на изкуството, подрастващото поколение. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?