Следвайте ни

Охранител: Дрогиран ми разби главата с бухалка без повод

viber icon

С четири шева на главата е 38-годишният Димитър Харишев, след като отнесъл удар  с бухалка, докато оставял храна на котка на улица в Свиленград. За инцидента разказа пред "Марица" самият потърпевш.

Инцидентът станал в 19 часа на 4 т.м. "Работя като охрана на митническо бюро. От 2 години минавам по този маршрут и редовно оставям храна на котките на улица "Хан Аспарух" в квартал "Гарата". В събота, докато правех същото изневиделица в гръб ми налетя, мъж, когото само познавам визуално. Срещали сме се преди в района и само сме си кимали за поздрав. В случая въпросният човек стовари палката в главата ми", твърди Харишев.

Въпреки удара, 38-годишният свиленградчанин успял да парира следващия замах с лявата си ръка и после да повали нападателя си на земята. "Усетих, че ми тече кръв, качих се на колата си и отидох в Бърза помощ, където ме зашиха. Впоследствие научих, че биячът ми се казва Тодор Дърваров, осъждан за кражби и постоянно се дрогирал", споделя още Миктко.

Вчера той бил прегледан от съдебния лекар д-р Христо Еленски в Хасково. Освен травмата по главата, в епикризата били описани синини и отоци по лявата му ръка. Днес на Харишев му направили и втора снимка на крайника в МБАЛ-Свиленград, която обаче щяла да бъде разчетена утре. Допълва, че вече трети ден го боли главата и има световъртеж.

След 24-часово задържане в районното управление на полицията биячът бил освободен. По случая тече преписка, която трябва да бъде приключена в едномесечен срок. "Този Тодор не бива да се разхожда по улиците. Видях безумния му поглед, ако не бях успял да се справя с опита му за втори удар, сигурно щеше да ме размаже до смърт. Ще го съдя. Убеден съм, че този индивид ще направи голяма беля, защото държавата и обществото не реагират адекватно в такива ситуации. Представете се какво може да се случи, ако стане нещо подобно, когато по улицата минат майка с дете", приключи свиленградчанинът темата с риторичен въпрос.  

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?