Следвайте ни

Огромно сметище расте край Любимец

Мястото в местността Глините е определено за строително депо, местните изхвърлят там всичко, което нямат право да пускат в съдовете в града

viber icon

Огромно сметище с всевъзможни боклуци има на пътя между Любимец и с. Георги Добрево. На поляната сред спокойната природа, близо да красив водоем, са струпани купища боклуци, не бяхме виждали скоро такова замърсяване. За това сигнализираха наши читатели, пътували към родните си села Георги Добрево и Момково.

Наша проверка показа, че описаната ситуация е точно такава. На мястото, което не е оградено и няма табела, има предимно строителни отпадъци, купчини бетон, техника, мебели и купища найлони и много други отпадъци. Те са там обаче регламентирано, оказа се.

Мястото в местността Глините е определено за депо за строителни и растителни отпадъци. В течение на времето обаче жителите започнаха за изхвърлят там и други боклуци, които нямат право да слагат в контейнерите за смет, коментираха от общината. Преди време всички стари сметища, каквито имаше край града, бяха закрити и рекултивирани, не всичко обаче може да отива в съдовете и от там на регионалното депо в Харманли, където община Любимец вози твърдата битова смет, обясниха от администрацията.

В началото на годината всички домакинства в еднофамилни къщи в града бяха снабдени с 240-литрови пластмасови кофи за смет. Големите контейнери са само пред блокове, обществени места, училища и магазини. На определени места са и цветните съдове за разделно сметосъбиране.

Отпадъците в местността Глините след време също ще трябва да се оползотворят, а мястото да се рекултивира. Поне така е според еконаредбите.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?