Следвайте ни

Огромни ресурси хвърлени срещу огъня, заплашил село 

viber icon

Огромен човешки ресурс бе хвърлен в потушаването на снощните пожари. Този между свиленградските села Щит и Равна гора е локализиран. В гасенето се участвали над 100 души – пожарникари, горски, доброволци, местни.По искане на областния управител Д-р Стефка Здравкова, дойдоха и 20 военни. Включени са и два булдозера.  

Община Свиленград участва с логистиката по водоснабдяване и изхранване на огнеборците. Снощи ситуацията около село Равна гора е била критична, на място, в готовност да евакуират населеното, са били и служители на ОД на МВР-Хасково. За сега  опасност за населението в близките села няма. 

Пламъците са обхванали около 3500 дка сухи треви, храсти, суха растителност, унищожени са и 70 дка боров масив. Фронтът на огъня е 7 км. Пожарът се е разпространявал на труднодостъпен за автомобили, пресечен район, което изисква гасене предимно на ръка. Действията по ликвидиране на огъня продължават.

Локализиран е и пожарът около село Александрово, заради който снощи бе затворена за движение част от магистрала „Марица“. Огнеборци с три противопожарни автомобила остават на място, за да следят ситуацията и да предотвратят ново разгаряне на огъня при очакваното повишаване на температурите. По пътя си огънят унищожи около 1000 декара площи. От тях над 50 декара са горски фонд, останалите са пасища, земеделски или лесонепригодни площи. Един от булдозерите, който работи в района около село Равна гора, е пренасочен да помогне за действията по ликвидиране на пожара около село Александрово.  

Причините за пожарите все още не ся ясни. Най- вероятно те отново са предизвикани от човешка небрежност. Днес също ще е горещо, властите призовават всички да бъдат внимателни и отговорни.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?