25

Ограничения по пътя Хасково- Димитровград заради крос днес 

Заради традиционния крос „Ванко Дяков“, който  ще се проведе днес, ще има ограничения в движението по пътя Хасково- Димитровград и Минерални бани Хасково. 

Трафикът ще се ограничава в участъци, както следва:

·   Участък 1 – в Димитровград ще се спира движението по дясното платно на бул. „Трети март“, в отсечката от кино „Химик“ до кръговото кръстовище с път I-5 Димитровград - Хасково;

·   Участък 2 – от края на гр. Димитровград до пътен възел „Хасково“, съвпадащ с път I-5 /от 278-ми до 288-ми км/ и по път III-806 Хасково - Минерални бани в участъка от пътен възел „Хасково“ до началото на гр. Хасково. Състезателите ще използват само аварийната лента на десните платна на двете отсечки. Колоната от участници ще се придружава от два автомобила, обозначени с пътна сигнализация. Те ще пренасочват в лявата лента за движение идващите от Димитровград автомобили. На кръстовищата преминаването на състезателите ще се осигурява от регулировчици;

·   Участък 3 – в гр. Хасково, от началото на гр. Хасково при км 0 на път III-806 Хасково – Минерални бани до кръстовището с бул. „Съединение“ и след това по бул. „Г. С. Раковски“ до хотел „Аида“, където е финалът на състезанието.

 За безопасното провеждане на лекоатлетическия крос е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация, указанията на придружаващите колоната автомобили и регулировчиците.

Традиционният лекоатлетически крос Димитровград-Хасково, който носи името на славния треньор по лека атлетика Ванко Дяков е част от празничния календар на Община Хасково по повод 8 септември - Рождество Богородично и Ден на града.  

Той започва в  10 часа пред кино „Химик“ в  Димитровград. Община Хасково осигурява превоз за участниците в кроса от Хасково за старта в Димитровград. Автобусите тръгват на 7 септември 2022г. в 8.30 часа от пл. „Спартак“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?