Следвайте ни

Огънят на „Южна пролет“ в Хасково вече е запален

viber icon

Огънят на 49-ото издание на Литературните дни и Национален конкурс за дебютна литература "Южна пролет" вече е тържествено запален. Церемонялният факел с пламък поднесе Мартин Спасов – лауреат на наградата „Пегас“ за поезия през 2014 г. 

„Пожелавам на всички творци да достигнат до възможно най-широка аудитория, защото книгата е жива, и като всяко живо същество има душа, сърце и нужда от приятели“, каза в приветствието си зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева.

Празниците започнаха по-рано днес с представяне на книги и издателства, изложба и концерт на Акустично джазтрио със солист Мария Арнаудова. След откриването с участието на Мажоретен състав - Хасково, хор "Родна песен" и Духовия оркестър към община Хасково, започна поетичният спектакъл "Сребърна любов" от Недялко Йорданов, и Хайгашод Агасян на рояла. Ще бъдат представени и книгите на Йорданов "Пепел ми на езика", "Часът на истината наближава" и "Сребърна любов".

Програмата за днешния ден ще завършва също в театъра с лауреатска вечер на Мартин Спасов. До идния петък 29 автори на първа книга от страната мерят силата и красотата на словото в жанровете "Поезия", "Проза" и "Детска литература".

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?