Следвайте ни

Огън погълна 7000 дка в Сакар само за 3 дни

viber icon

Само за три дни в два отделни пожара в Сакар изгоряха над 7000 дка, от които близо 2 000 гори. И в двата случа става въпрос за човешка небрежност.Районната прокуратура разследва пожара в Свиленградско, който засегна 2 000 дка, повечето борова гора.  Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествието и други. Предстои да се назначи експертиза, която да установи причините за възникване и механизма на разпространение на пожара, съобщиха от обвинението. Само ден след това областният управител Минко Ангелов издаде заповед, с която забрани да се работи по пасищата, стърнищата и мерите след 11 часа, за да не се създават предпоставки за пожари.

В петък вечер при косене на люцерна с машина пламнаха 5 000 дка  между селата Дрипчево, Изворово и Оряхово и вдигна на крак 8 екипа на пожарната. Присъединиха се и горски служители и в събота по обяд пожарът бе овладян. Работникът, който косил люцерната е разпитан от полицията. Той  може да бъде глобен, след като приключи разследването и се изчислят щетите.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?