112
Следвайте ни

Официално: Катя Панева е новият областен управител на Хасково

viber icon

Катя Панева е новият областен управител на Хасково. Днес правителството гласува назначаването й на свое заседание.

Катя Панева е от Димитровград. Тя беше депутат от Демократична България от 29 МИР-Хасково в 45-то и 46-то Народно събрание, където беше зам.-председател на Комисия по въпросите на Европейския съюз и член на Комисия по здравеопазване. 

От 2013 г. до ноември 2021 г. е в Националното ръководство на ПП "Демократи за силна България".

Три мандата е общински съветник в Общински съвет – Димитровград от 2011 г. до 2021 г., когато е избрана за народен представител. Участва в комисиите „Икономическа политика и бюджет“, „Здравеопазване и социални дейности“ и „Европейски програми и опазване на околната среда и водите“. Създател и председател на Общински фонд „Ин витро“ към Община Димитровград. 

Магистър "Публична администрация, мениджмънт и европейска администрация" от ВСУ “Черноризец Храбър“, Факултет “Международна икономика и администрация“ (2013 г.). Бакалавър  "Стопанско управление" от ПУ“Паисий Хилендарски“, Факултет “Икономически и социални науки" (2005 г.) През 2017 г. се обучава в Политическа академия "Атанас Буров".

От 2003 г. Катя Панева работи в сферата на фармацията, като собственик и управител на аптека в Димитровград. Семейна е, майка на три деца, дъщери на 21 г., 15 г. и 4г. Владее английски език.

„Благодаря за гласуваното ми от МС доверие. Като областен управител на Хасково, ще работя отговорно, честно и почтено в интерес на гражданите от областта и в рамките на дадените ми от закона правомощия“, коментира Панева.

Сред приоритетите й са да промени стила на работа в областната администрация, която да бъде по-отворена за гражданите, общините и институциите в региона, както и активни контакти с народните представители от района  за решаване на проблемите в региона. 

„Още в първите ми работни дни ще проведа срещи и с кметовете на общините от област Хасково, с ръководителите на институциите и областните комисии, за да набележим съвместно спешните приоритети за промяна и по най-бързия начин да започнем да работим за решаване на най-неотложните проблеми“, коментира още новият областен управител.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?