Одрусаха с 20 бона шивашки бос

Глобиха и фирми по санирането в Хасково и Димитровград

ХАСКОВО, Весела ТОДОРОВА

Шивашки бос от Хасково бе одрусан с 20 бона за възпрепятстване на проверка от Инспекцията по труда. Това е най-голямата глоба от общо 153 влезли в сила наказателни постановления за изминалите 10 месеца. В хазната от тях са постъпили 154 650 лева, съобщи на брифинг инж. Петър Андреев, директор на Инспекцията по труда.

Статистиката само за октомври сочи, че са влезли в сила 13 наказателни постановления със санкции за общо 30 450 лева. Инспекторите са извършили 142 проверки и са съставили 17 акта.

Сред наказаните фирми, има и строителни, които санират блокове по Националната програма в Хасково и Димитровград. Глобите са заради неизпълнени предписания от Инспекцията по труда. Открити са нередности в инструктажите за безопасен труд, актове има и за работа без каски на обектите, както и за работа без трудов договор. Продължаваме да следим тази дейност под лупа, уточни Андреев.

По инициатива на МВР и в съвместно участие с НАП, Икономическа полиция и КАТ, инспекторите са направили пет проверки в автоборси в региона, като част от национална кампания за разкриване на автокъщи за нелегално разфасоване на крадени коли. В региона такива не са открити. Дребни неуредици в частта на трудовото законодателство и безопасните условия на труд бяха констатирани от нашите инспектори, поясни Андреев. /Марица

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?