112

Одобрени са 5 концепции на Хасково по проекти за 95 861 158 лв.

Общината е първенец сред кандидатите в Южен централен район

На първо място е класирана концепцията за интегрирано териториално развитие на Хасково в партньорство с други общини в областта.

"Регионалния съвет за развитие на Южен централен регион в Пловдив гласува и одобри всичките ни 5 концепции, с които участваме. Те са на обща  стойност 95 861 158 лв. и включват интегриран комплекс от дейности, насочени към разрешаване на актуални проблеми и оползотворяване на потенциалите в общините партньори Хасково, Харманли, Маджарово, Симеоновград и Свиленград". Това съобщи днес кметът на Хасково Станислав Дечев.

Концепцията получи най-голям брой точки в конкуренция с останалите кандидати за европейско финансиране за Южен централен регион, в който влизат областите Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Смолян и Хасково, уточни Станислав Дечев.

Така вече са очертани и основните приоритети, по които Хасково ще кандидатства за финансиране от ЕС веднага след стартирането на новия програмен период.

Сред основните заложени дейности за Общината са пълно обновяване по енергийна ефективност на МБАЛ - Хасково и озеленяване на пространството й. Осигуряване на мобилен кабинет за малките населени места. Планирано е й обновяване на онкоболницата. 

Обновени обществени зони и зелени площи с тротоари и паркинги ще има в кварталите "Орфей", "Любен Каравелов" и "Бадема". Предвидена също е основен ремонт на Младежки център и създаване на астрономическа обсерватория на покрива му.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?