Следвайте ни

Одобрени са 4 ремонта на пътна инфраструктура в Хасковска област

viber icon

Четири предстоящи ремонта по пътната мрежа в област Хасково са одобрени и финансирани за изпълнение. Това ​съобщи пред областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова директорът на Областно пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

Вече е стартирал проектът за реновиране на близо 10-километроияв участък от отсечката Димитровград - Стара Загора. Според заданието от АПИ, работите трябва да приключат в едногодишен срок. В отсечката има три мостови съоръжения, които ще бъдат основно ремонтирани. Както вече писахме, общата стойност на проекта е 14 млн. лева. Изпълнител е фирма "АБ".  Проектът предвижда частично затваряне на шосето. Това е първият цялостен ремонт на пътя I-5 от 80-те години насам, уточняват от областната управа.

От днес стартира подготовката за ремонта на мост на пътя Тополовград - Харманли в участъка с. Хлябово - с. Българска поляна, над река Соколица. До края на годината, когато е срокът за изпълнението на строителството, над 3,5-тонните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

Актуализация на организацията на движение ще бъде предприета на разклона за село Войводово на пътя Хасково - Кърджали. Там ще бъде изградена трета лента за завиване вляво, която да облекчи натоварения трафик. Технологичен проект за ремонт започва и на пътя от разклона на пътя с. Върбово - с. Тънково към с. Долни Главанак.

"Очаква се да бъде одобрено и финансирано допълнително задание за ремонт на част от лявото платно на магистрала "Марица" в участъка от км. 99,500. до км. 101,700. Предвижда се ремонт на участъка и подобряване на технико-експлоатационното му състояние", съобщиха още от областната управа..

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?