Следвайте ни

ОДМВР-Хасково отчете висока разкриваемост

viber icon

Високи резултати отчете ръководството на ОДМВР-Хасково в навечерието на професионалния празник на МВР - 5 юли.

От началото на годината разкриваемостта на престъпленията е 55 процента, което е над средните за страната 45 процента. От регистрираните до края на юни 1169 криминални престъпления са били разкрити 645. Срещу 1329 заведени за същия период през 2019 г., когато са били разкрити 575, или има увеличение на разкриваемостта с 12 пункта, сочи статистиката.
Престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За отчетния период е било регистрирано едно убийство, което е разкрито, се посочва още в отчета. Към края на шестмесечието обаче се отчита увеличение със седем на тежките пътни произшествия, но намаление на броя на убитите - с трима, и увеличение на ранените - с 31 души.
По повод на празника на МВР за принос при изпълнение на професионалните им задачи, за проявена инициативност и постигнати високи резултати признание получават 20 служители от дирекцията. Те ще бъдат отличени, със заповед на директора на ОД на МВР, с "Писмена похвала". С "Грамота" от административния секретар на вътрешното министерство за образцово изпълнение на служебните си задължения се награждава старши експерт Андонова от сектор "Български документи за самоличност". Шефът на дирекцията  старши  комисар Ангел Цанков, е отправил поздрав към служителите в дирекцията и им е пожелал здраве, бодрост и професионални успехи.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (1)

Василев

Василев

04.07.2020 | 17:31

Процентът на разкриваемост е в рамките на нормалното за хасковската дирекция, даже бих казал много добър. Утре е празника на МВР,да им е честито. Здраве и професионални успехи.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?