25

Очаквано Таня Захариева бе избрана за председател на ОбС- Хасково 

Адвокат Таня Захариева бе избрана за председател на Общински съвет- Хасково. Тя оглави ОбС за четвърти път с гласовете на 32-ма съветници. 9 от бюлетините при тайното гласуване бяха недействителни.

Съветниците положиха клетва пред зам.-областния управител Митко Петров, който им пожела  да загърбят личните си интереси и да работят за хората в общината.

До избора на Захариева заседанието води Георги Иванов, който е най- възрастният сред съветниците. От трибуната той направи ретроспекция на последните 25- години, като припомни, че СДС достигна своя пик с 18 съветници, след което тръгна надолу. Днес ГЕРБ в коалиция със СДС има 17 места в ОбС,  каза той.  Иванов не остана за общата снимка с колегите си и кмета Станислав Дечев. 

Изборът на Таня Захариева  е очакван. Освен предложението за нея, в  залата бе предложен Делян Делчев, също от ГЕРБ. Той очаквано си направи отвод. Малцина бяха гражданите, дошли за церемонията по полагане на клетва на новия Общински съвет. По традиция в залата бяха Хаджи Снежана Гарабед и Стефан Атанасов, който бе съветник няколко мандата, преди доста години. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?