Следвайте ни

Обзавеждат за 56 000 лв. центъра за бездомни в Димитровград 

viber icon

Започва оборудването на центъра за временно настаняване на безпризорни хора в Димитровград и скоро ще посрещне първите си обитатели. Той е в бившето общежитие на Химията, а обзавеждането му ще струва 56 000 лв. 

С тази сума се предвижда да бъдат купени 21 легла с матраци, 8 гардероба, нощни шкафчета, бюра, 2 дивана и др. В сумата е включено и оборудване, като 2 перални, сушилня, съдомиялна, микровълнова, аксесоари за баня и мн. други, необходими за обзавеждането на центъра, като прибори за хранени и готвене и др.  

Бившето общежитие бе преустроено в център за временно настаняване с проект, финансиран от програмата „Региони в растеж“, която предостави безвъзмездно  626 769 лв.  Това ще е първият такъв център в Хасковска област.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?