25

Обучение на доброволци и нова оповестителна система искат специалисти срещу бедствията 

Форум за техническа помощ за управление на риска от наводнение в басейните на реките Марица и Тунджа,  ще се проведе на 6 юли в Турция, на него ще участва и областна администрация Хасково. Това стана ясно днес на заседание, на което бе приета Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2021-2025 г. 

Петър Марков, представител на Община Свиленград, предложи да се добавят дейности по линия на трансграничното сътрудничество, както и че е добре да има център за обучение на доброволци. Необходимо е и въвеждане на нова автоматизирана оповестителна система за населението, тъй като сегашната вече не функционира както трябва, стана ясно още на заседанието. 

Областната програма за намаляване на риска от бедствия, в срок на действие от 5 години, ще ни осигури цялостен, всеобхватен и интегриран подход към управлението на риска и постигане на устойчивост. От първостепенна важност е и координацията между отделните отговорни звена, каза областният управител Катя Панева. 

За разлика от 20 век, през 21 век значително се повишиха бедствията, очакват се и климатични промени, което още повече налага сериозно внимание, бяха коментарите на форума. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?