Следвайте ни

Обучават лекари в спешната помощ

viber icon

Обучение по спешна медицинска помощ преминаха 39 лекари в хасковската болница.  Доц. д-р Чавдар Стефанов от пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ води семинарите. Днес специализантите слушаха за бъбречната недостатъчност, причини за нея и как се отразяват на пациенти с това заболяване някои манипулации и лечения, како контрастните вещества, например.  

Доц. Стефанов коментира, че у нас основна причина за бъбречната недостатъчност и хемодиализата е бъбречно-каменната болест. Това пък се дължи на недоглеждане от страна на джипитата. Ако личните лекари повече обгрижват пациентите си, няма да има толкова болни, каза той. На Запад  основна причина за бъбречната недостатъчност е диабетът.

Обучението, което е по проект на болницата за 183 826 лв., продължава до септември. Проектът е финансиран от Европейския социален фонд, държавния бюджет и от самата болница.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?