Следвайте ни

Общински съвети решават за бизнес плана на ВиК- Хасково 

viber icon

Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика на ОбС е против Община Хасково да съгласува бизнес плана на ВиК Хасково ЕООД. Решението на комисията ще бъде представено на заседанието на съветниците в петък, когато ще се гледа докладна за позицията на общината по предложения бизнес план. ОбС трябва да даде мандат как да гласува кметът на Общото събрание на водната асоциация, което е насрочено за 3 август. 

Припомняме, че бизнес планът на дружеството предвижда догодина кубик вода да струва 3.66 лв., а до 2026 да стане 4.47 лв. Според плана, социално поносимата цена е 5.47 лв. Сега, абонатите на дружеството плащат 3.52 лв.  По- ниска е цената в Димитровград, където оператор все още е местното дружество, което е със смесена собственост между държавата и общината.

Днес ОбС- Свиленград трябва да гласува позицията на общината и мандат на кмета арх. Анастас Карчев как да гласува на ОС. Решения трябва да вземат и останалите общински съвети в областта. Каквото и решение на вземат обаче последната дума за бизнес плана на оператора и цената на водата има КЕВР. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?