112

Общинска комисия одобри всички 17 двойки от Хасково, кандидатствали за инвитро

Комисия, определена със заповед на Кмета на Община Хасково, за финансово подпомагане на процедури инвитро и ин виво на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми на територията на Община Хасково, разгледа подадените 17 заявления на двойки с репродуктивни проблеми, кандидатстващи за финансова помощ. 

Комисията установи, че всички  кандидати отговарят на условията и ще бъдат подпомогнати от Община Хасково. Общата стойност, заложена в бюджета, е 100 000 лв.    

На следващо заседание на Общински съвет – Хасково,  ще бъде предложено на общинските съветници да приемат решение за отпускане на сума за всяка от одобрените двойки за инвитро и инвиво процедури.   

Община Хасково подпомага семейства, лица и двойки с репродуктивни проблеми от 2014 г. До сега благодарение на тази инициатива, са се родили 33 бебета. Общо подпомогнатите двойки през годините са 179. През миналата 2023 г. 30 двойки  получиха финансиране за процедури, които ще им дадат възможност да сбъднат най-съкровената си мечта-да станат родители.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?