Следвайте ни

Общини хранят стотици бедни в пандемията

viber icon

Общини броят стотици хиляди левове за храна на нуждаещите в пандемията. Парите не са от общинските бюджети, а от оперативната програма за храни и основно материално подпомагане  на ЕС.  Продължителността на програмата непрекъснато се удължава, а това  отвори ниша за постоянни доставки за фирмите, занимаващи се приготвяне на храна. 

700 души от Община Симеоновград разчитат на топлата храна. Сумата, предвидeна за това, е 225 528  лв., а поръчката е до края на април и ли на август.  

169 641 лв. е сумата, която  осигурява храната на хора с затруднено положение  в община Стамболово. На нея могат да разчитат 600 жители на 26 села от общината всеки работен ден. 

Помощта е за уязвими в социално отношение хора, такива с ниски доходи, останали без работа заради кризата, както и поставени под карантина, които нямат средства. Това са част от парите, които ЕС предоставя за справяне в пандемията. 

Програмата се реализира във всички общини. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?