Следвайте ни

Общината в Димитровград ще помогне и финансово на пенсионерката с изгорялата къща

viber icon

Останалата без дом след пожар 72-годишна жена от димитровградското село Злато поле днес бе настанена в нов временен дом. 

Както вече писахме, на 12 февруари т. г. огън унищожи къщата на Иванка Тилева, а съседи й осигуриха подслон до намиране на решение на проблема.

След инициативата на общинския кметски екип  и лично на градоначалника Иво Димов директорът на националната пожарна главен комисар Николай Николов отпусна оборудван фургон, който възрастната жена ще обитава. Днес двутонният фургон с кухня, санитарен възел и стая е ​бе монтиран, като началникът на местната противопожарна служба Иван Пачов е координираше поставянето.


На място е дойде и председателят на общинския съвет в Димитровград Гергана Кръстева. Тя съобщи, че вече е входирана докладна за еднократна помощ, като възрастната жена ще получи максималният допустим размер подпомагане.

С помощта на кмета на селото Иван Тенчев са били подадени документите за издаването на нова лична карта, която жената е загубила наред всичките си пари и цялото си притежавано имущество ​в огъня. Вече се организира и събиране на дрехи, обувки, както и пакетирани хранителни продукти за жената, които могат да бъдат предадени в местната база на БЧК.

Трогната от навремената реакция и подкрепа от институците баба възрастната жена благодари, че не е оставена сама в такъв тежък за нея момент. Съдбата  я е лишила от детето й, съпругът й и всички близки хора. 

Желаещите да помогнат с финансови средства за възстановяването на дома на самотната жена могат да го сторят с превод на откритата банкова сметка, посочват още от общината.

Обединена българска банка
Фондация "Подари усмивка"
BG40UBBS88881000916293
за Иванка Костадинова Тилева

В основанието на банковия превод задължително трябва да се упомене за кого се прави дарението.
 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

възхитен

възхитен

19.02.2021 | 12:16

Браво на Иво Димов!Винаги точен и е на точното място с конкретни деяния!Живот и здраве на бабата,дано повече не усети болката и няма лишения. Хора,помогнете с каквото можете!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?