Следвайте ни

Общината ще преговаря със собственика на игрищата на Ямача 

viber icon

Общината  да започне преговори със собственика на игрищата на Ямача, така че да се намери начин, те да останат такива, а не да бъдат застроени. Това поискаха на протеста днес дошлите на стадиона. Друго искане е имотите частна общинска собственост да станат публична такава,  за да не бъдат продадени след време. 

Кметът Станислав Дечев, който също бе на протеста, каза че ще направи това, което поискат гражданите. Проблемът започнал преди 20 г., когато са продадени земи от държавния поземлен фонд, след това те са били комасирани с други. През 2007 г. бившият кмет Георги Иванов разрешава строителството на  жилищен квартал. Строежът започна преди дни, а срещу него бе създадена група във фейсбук „Да спасим парк Ямача“.

Не е ясно защо игрища, които винаги са били такива и сграда, в която всички знаят, че е спортен обект със съблекални и др. помещения, са продадени като земи. В сградата преди години имаше рокерски клуб. Тревните терени до нея пък са единственото място, на което могат да тренират млади футболисти. Те играят там с позволението на собственика. Абсурдното е, че това е направено от държавата в лицето на тогавашния областен управител Христо Василев.

Според съветника Георги Пеев има три варианта,  да се запазят игрищата. Общината да влезе в публично- частно партньорство със собственика, да ги откупи по цени определени от него и заменка. С други подобни имоти обаче общината не разполага, каза още той. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?