Следвайте ни

Общината ще плаща 12 хил. годишно за достъп без винетка до новите гробища на Димитровград

viber icon

Да заделя 12 040 лв. годишно от бюджета си община Димитровград за поддръжка на отсечката от изхода на града до Новия гробищен парк. Това реши днес местният парламент. Така няма да се налага да се купуват винетки за автомобилите, когато хората от града отиват да почетат паметта на своите починали роднини и приятели.

Гласуваните средства са нужни за поддържане на отсечка от 400 мета от републиканската пътна мрежа на шосето между Димитровград и Хасково, а също още 1.2 км от отбивката по същия път към с. Добрич.

Въпросните отсечки са от републиканската пътна мрежа. ​След преговори между кмета Иво Димов с АПИ от Агенцията се съгласили,  за да отпадне таксуването, занапред отсечката да се поддържа от ​общината. На свой ред от АПИ се е ангажирали да изместят камерите на тол системата на изхода от Димитровград след разклона за село Добрич в посока Хасково.

След това решение на ОбС-Димитровгра следва и от Агенция "Пътна инфраструктура" да вземат такова, че въпросните участъци да бъдат извадени от пътищата, за които се изисква винетка. След тази процедура вече няма да се налага димитровградчани да си купуват стикери за автомобилите, за да отидат до Новия гробищен парк.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?