Следвайте ни

Община Хасково разпредели 180 437 лв. за култура

viber icon

Със 180 437 лв. община Хасково подпомага изкуството и културата. Резултатите от класирането на кандидатите по Наредбата за финансово подпомагане ​по това перо бяха съобщени днес от председателя на ресорната комисия в местния парламент Деян Янев. "200 хиляди лева от бюджета на община Хасково са определени за субсидиране на местната култура. Тази финансова подкрепа за местните творци се дава за трета година, а сумата, никак не е малка. Подпомагането облекчава работата им и дава възможност да реализират свои творчески инициативи, които иначе не биха могли да изпълнят“, коментира председателят. 

Янев уточни, че 7-членната комисия оценила по електронен път и напълно индивидуално за всеки постъпилите искания по трите регламентирани направления - читалища, "Културни инициативи" и "Мобилност".

На общо 16 читалища в общината е било отредено да получат цялата по бюджет сума от 34 000 лева. По перото "Културни инициативи" са удовлетворени 23 от 37 постъпили искания. Те ще бъдат финансирани със 128 487 лева.

По програма "Мобилност" се отпускат 16 950 лева по 7 искания. Оставащите неразпределени по перата "Културни инициативи" и "Мобилност" почти 20 000 лева ще бъдат раздадени във втория етап на програмата през септември.

Проектите, които получават финансиране вижте тук

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?