112
Следвайте ни

Община Хасково получи отличие от Академия

viber icon

Екипът на Училищна Телерик Академия отличи община Хасково за активната й работа в подкрепа на дигиталното образование на децата. 

„Благодарим Ви, че сте част от общността на Училищна Телерик Академия и заедно изграждаме будно поколение, готово за дигиталното бъдеще“, заявяват от Академията. Благодарствените думи са придружени от специален приз за приноса на общината за разгръщане на дигиталното образование в Хасково през последните две години. 

За първи път в историята си Училищна Телерик Академия отвори прием за безплатни ИТ обучения за ученици в Хасково през 2020 година. Това стана възможно, благодарение на политиката на община Хасково за финансово подпомагане на обучението по дигитални технологии и в изпълнение на ангажимента си да инвестира в модерното образование на младите хора. През 2020 година 100 ученици завършиха школите по дигитални науки и разработка на игри в Хасково. 

През 2021 година община Хасково отново гарантира безплатно ИТ обучение за ученици в Училищна Телерик Академия. Със средства от общинския бюджет са финансирани четири безплатни школи по програмиране и дигитални технологии в Хасково. 

Обученията започнаха в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г. Програмите са с продължителност 100 учебни часа и се реализират в сътрудничество с ПМГ „Акад. Боян Петкачнин“, ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ и с финансовата подкрепа на община Хасково.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?