Следвайте ни

Община Харманли финансира 10 младежки проекта

viber icon

Община Харманли одобри и ще финансира 10 от общо 16 постъпили проекта на неформални младежки групи (НФМГ) за кампанията "Харманли на 510 години", съобщиха от кметсвото.  Предложенията са в съответствие с Общинския план за младежта на община Харманли за 2020 година.

С помощта на доброволния труд на одобрените младежки групи и финансовата подкрепа на местната власт се предвижда облагородяването на дворните пространства в детските градини "Ален мак" и "Детски свят" от две неформални младежки групи. Сред кандидатствалите и одобрените е още НФМГ "Слънчеви усмивки" - с. Орешец, която ще обособи място за игри в парка на селото.

От НФМГ "Младите за Българин" - с. Българин предвиждат облагородяване на парково пространство чрез почистване, озеленяване, пребоядисване и поставяне на ограда и осветителни тела.

Младежките групи в селата Браница и Бисер имат за цел да осигурят по-голям контрол и сигурност в своите населени места, като закупят и монтират видеонаблюдение. Членовете на НФМГ "Върбовчета" - с. Върбово, "БОЙС" - с. Иваново и "Сръчните изворчета" ще почистят любимите места за отдих и почивка в своите села, като за допълнително удобство ще монтират дървени беседки, допълват от общината.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?