112

Община Димитровград спечели 2.1 млн. лв. за Детския и младежки център

С модерна система за отопление и съоръжения за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници ще разполага 5-етажната сграда на Детския и младежки център в Димитровград. Това става възможно след спечелен от Общината проект за 2 097 555.91 лв., съобщиха от кметството.

Парите са осигурени от  Плана за възстановяване и устойчивост. С изпълнението,чийто срок е 30 месеца на спечеления проект  ще се подобрят енергийните характеристики на 54-годишната сграда. Така тя ще отговаря на високоефективни енергийни мерки като се постигне клас на енергопотребление „А+“. Ефектът от това ще е и драстично свиване на разходите за електроенергия с над 83%.

В сградата, построена през 1969 г., на ул. „Св. Климент Охридски“ №7 се помещават Общинският духов оркестър, Акустичното джазовото трио и общинският център по танцово изкуство „Галаксико“. Там са  и залите за занимания Детски и младежки център. В сградата са детски школи, сред които за театър, музика, литература, танци, пластични и изобразителни изкуства, фолклор, за опознаването и опазването на културно-историческото наследство.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?