112
Следвайте ни

Община Димитровград раздава безплатно компостери за отпадъци

viber icon

Община Димитровград стартира инициатива, в която ще предостави компостери в градската среда. Това съобщиха от кметството.

„Все повече зачестяват случаите в селата и града, в които хората изхвърлят листна маса до бункерите. Ангажиментът на фирмата, извършваща събиране и извозване на битови отпадъци, „Неотитан” е да извозва и депонира твърдите битови отпадъци. Зелената листна маса, треви, клони  и други растителни отпадъци от дворните места не попада в категорията „битови отпадъци”. В тази връзка, с цел опазване чистотата и приветливия вид на населените места, стартираме инициатива“, коментираха от местната администрация. На по-късен етап общината предвижда да разшири обхвата и да предостави компостери и в другите населени места.

В инициативата безвъзмездно на димитровградчани, включително кварталите на града компостери за домашно преработване на такъв вид биоотпадъци.

От 1 януари до 15 февруари догодина. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за получаването на компостер за домашно компостиране.

За да кандидатстват, гражданите трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в имота да е не по-малко от 300 кв.м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Желаещите трябва да подадат заявление по образец с приложено към него копие на нотариален акт, удостоверяващ собствеността на имота от заявителя.

Заявлението може да бъде получено в деловодството на кметството на бул. „Г.С.Раковски“ №15 или да се изтегли от сайта на Община Димитровград (ВИЖ ТУК!).

Документите се подават лично в деловодството на Община Димитровград на бул. „Г.С.Раковски“ №15, както и на e-mail: [email protected]

Постъпили заявления без приложено копие на нотариален акт няма да бъдат разглеждани.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

До Осман от Тервел

До Осман от Тервел

08.12.2021 | 18:29

Отдавна да те бях компостирал!

Отговори
1 1
ОСМАН БЕГ

ОСМАН БЕГ

08.12.2021 | 13:09

1300 ГОДИНИ, САМО СМРАД И БОЛЕСТИ РАЗНАСЯТ ИЗ ЕВРОПА.

Отговори
0 1
ОСМАН БЕГ

ОСМАН БЕГ

08.12.2021 | 13:08

МНОГО ДОБРА ИДЕЯ Е ДА СЕ КОМПОСТИРАТ БЪЛГАРИТЕ :) НО И БАЛИТЕ ЗА ТЕЦОВЕТЕ ВЪРШАТ РАБОТА :)

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?