Следвайте ни

Община Димитровград финансира 3 проекта на граждани за озеленяване

viber icon

Три от 6 проекта на граждани за озеленяване на междублокови пространства одобри община Димитровград, съобщиха от кметството.

Конкурсът бе обявен в началото на лятото, крайният срок за кандидатстване бе 15 септември.

"Критериите по които се оценяват проектите са брой потребители, устойчивост на, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и други. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски и спортни съоръжения.", обясниха от местната администрация.

Три проектни предложения са отпаднали от класирането. В едното от тях​била предвидена дейност, недопустима за финансиране според условията на конкурса, а в другите две ​- посоченият терен би неподходящ за предвидените дейности по проектите.

С домоуправителите на одобрените предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всяко предложение. Средствата ще бъдат предоставени от община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите, приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември т.г.

Одобрените 3 проектни предложения на домоуправители са:

1. Вълю Желев Колев -вх. №ОСВ-13-308/08.09.2020г. (детска площадка на ул. "Цар Симеон", зад бл. №6).

2. Росен Александров Давчев - вх.№ОСВ-13-315/14.09.2020г. (междублоково пространство на бул. "Трети март", зад бл. №17).

3. Гергана Симеонова Стоянова – вх. №ОСВ-13-317/15.09.2020г. (детска площадка в междублоково пространство между ул. "Л.Димитрова” и бул.   "Хр.Ботев №37").

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?