Общината променя разписанието на сутрешния автобус за Димитровград

По искане на граждани рейсът от Хасково за Димитровград ще тръгва в 6.00 часа, за да могат да хващат удобен жп превоз


Милена Лавчева, Хасковска Марица

Разбрахме за исканията на гражданите за промяна на разписанието на сутрешния автобус за Димитровград. В тази връзка ще разгледаме въпроса на заседание на транспортната комисия до края на тази седмица. Това коментира Веселин Иванов, младши експерт в отдел „Наеми, категоризация и защита на потребителите” в община Хасково.
Припомняме, че граждани се оплакаха от липсата на удобен превоз до Димитровград, откъдето хващат бърз влак за София. До преди една година, автобусът за Димитровград тръгвал от началната спирка на Lidl в 6.00. Така хората спокойно можели да хванат бързия международен влак от жп гарата в Димитровград, който тръгвал за столицата в 06,40 часа. От доста време обаче автобусът от Хасково за Димитровград тръгвал в 6,30 ч. сутринта, поради което било невъзможно хващането на бързия влак. Жп транспортът ни е по-евтин, с 12 лева отивам и се връщам до София, а друг удобен влак няма, коментира хасковлииката Йорданка Цокова. Жената изрази становището на десетки пътуващи граждани по тази линия.
Според Веселин Иванов от община Хасково няма да има проблеми и щом гражданите настояват, разписанието на сутрешния автобус от Хасково за Димитровград ще бъде променено с половин час по-рано. Така рейсът за съседния град ще тръгва отново в 6.00 часа, а не в 6,30 часа, както е сега, за да бъде удобен за връзка с жп превоза.
Веселин Иванов потвърди, че новото разписание ще влезе в сила веднага след заседанието на транспортната комисия и след като бъде уведомен съответния превозвач. „Хасковска Марица” ще проследи кога ще настъпят промените и своевременно ще уведоми своите читатели./Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?