Следвайте ни

Общината плаща за слухово-речеви рехабилитатор

viber icon

Общината да осигури средства за минимална работна заплата на слухово- речеви рехабилитатор, предлата кметът Добри Беливанов  на съветниците. Такъв специалист  сега има в  кабинет в ясла № 10, който се поддържа от Съюза на глухите в България и е един от четирите в страната. Съюзът е в невъзможност да го поддържа, тъй като субсидиите му не са променяни от години и не може да плаща  възнаграждение на рехалибитатора. В същото време кабинетът е посещаван от деца  с кохлеарни импланти и проблеми в слуха на различна възраст, за които освен диагностиката , е необхосима и рехабилитация. Без нея не може да се развие говор у детето. Съюзът се е обърнал за помощ към общината, за да бъде запазен кабинетът.  

Докладната е включена в дневния ред на предстоящото в края на месеца заседание на ОбС. Предложението е разходът по заплатата да се поеме от 1 юни. От докладната става ясно, че такъв специалист ще има и в изграждащия се Дневен център за деца с уврежадия и техните родители. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?