Следвайте ни

Общината оборудва кухните към 4 детски градини за 306 хил. лв.

viber icon

Милена ЛАВЧЕВА, Хасковска Марица

Община Хасково е пуснала обществена поръчка за закупуване и внедряване на оборудване за детски градини по проект, финансиран от ЕС. Обществената поръчка е за доставка и оборудване за кухни и разливни в 4 детски градини, всяка от които с по две сгради. Става въпрос за детска градина № 15 „Слънце”, ДГ №19 „Щурче”, ДГ №11 „Елхица” и ДГ №20 „Весели очички”. В седем сгради на детските градини ще се оборудват помещения за разливни, а в ДГ №15 „Слънце” се предвижда кухненски блок, в който ще се приготвя топла храна и закуски. Предвидено е да се оборудват и прилежащите помещения, които да се ползват като складове за зеленчуци, месо и отпадъци, става ясно от документа, публикуван в Регистъра на обществените поръчки на 9 декември, т.г.
Обществената поръчка е разделена на обособени позиции за съответните детски градини. Общата стойност на цялата поръчка е за 305 901 лв. без ДДС. Най-много средства са предвидени за ДГ „Слънце”, където ще е кухнята-майка.
Изискването на община Хасково е да се доставят ниско и среднотемпературен хладилник, стелажи от поцинкована ламарина, готварска посуда и принадлежности, професионални елуреди, съдомиялни, стерилизатори, контейнери за отпадъци, тоалетен стол за деца с увреждания и др. За всяка позиция поръчката е различна, като най-общо включва готварско оборудване и техника.
Проектът е за обновяване на цялата образователна инфраструктура на училища и детски градини, като оборудваме модерни и хубави кухни и разливни помещения, както и да осигурим достъпна среда за инвалиди. Това коментира Надежда Иванова от община Хасково, подготвила документацията по обществената поръчка.
Срокът за кандидатстване по поръчката е до 10 януари, 2017 г. включително./Марица.бг

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?